Meteen naar de inhoud
Home » Yoga les volgen

Yoga les volgen

Gezondheid is meer dan alleen het lichamelijke aspect. Een vitaal leven heeft ook alles met je mind/ gemoedsrust/ gedachten, te maken. Tijdens de yogales in Damwoude worden houdingen, ademhaling, beheersing en kracht gebundeld. Door middel van fysieke houdingen komt u daarmee tot mentale ontspanning en innerlijke rust. Bij Anneke’s Lifestyle Studio worden er 5 verschillende soorten yogales gegeven: hatha yoga, yin yoga, vinyasa yoga, yoga nidra en power yoga. Ontdek welke vorm van yoga het best bij u past.

Ontdek de voordelen van een yogales

 • Versterkt uw spieren
 • Verbetert uw lichaamshouding
 • Helpt u beter slapen
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Helpt u om afvalstoffen te scheiden
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Verbetert uw focus en balans
 • Ontstresst!
 • Verstild!

Hatha Yoga

Deze op Hatha gebaseerde les, streeft naar eenheid en verbinding in lichaam en geest. De innerlijke weerstand in uw lichaam probeert u met deze yogales los te laten, zodat nieuwe energie in uw lichaam kan komen. In de les oefent u verschillende yoga oefeningen, ook wel asana’s genoemd. De oefeningen zijn ter bevordering van kracht en souplesse in spieren, botten en gewrichten. Zodat deze sterker worden maar ook ter bevordering van de bloedsomloop en doorstroming van energie. De oefeningen worden aangepast aan de Westerse leefstijl wat betekent dat ze veiliger zijn gemaakt voor bijvoorbeeld onze rug. Het is een zeer fijne les om te volgen.

 • Hatha yoga les is te volgen op donderdagavond van 20:15 – 21:15 uur.

Yin Yoga

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Yin yoga creëert ruimte in het lichaam, in de ruimste zin van het woord. Houdingen die je aanneemt zijn passief en intensief. Daardoor wordt bindweefsel opgerekt en gestimuleerd met als gevolg dat gewrichten, in je hele lichaam, beweeglijker en actiever worden. Bindweefsel bestaat grotendeels uit water en water hoort te stromen. Toch komt het regelmatig voor dat het “bevriest”. Dat kan komen door bijvoorbeeld een niet herstelde blessure, over- of eenzijdige belasting, door stress of ook emotionele deuken. hierdoor kan bindweefsel overbelast raken en scheuren of breken.

Yin werkt ook rustgevend , verstillend en soms zelfs meditatief. Je leert te luisteren en te voelen naar signalen van het lichaam en daar woorden aan te geven. Dat wordt dan nieuwe informatie voor je bindweefsel en een nieuwe herinnering. Dat werkt herstellend en helend.

 • Yin yoga les is te volgen op dinsdagochtend van 9:00 – 10:00 uur, woensdagavond 20.30-21.30u. en donderdagmiddag 17.00u.

Power Yoga

Power Yoga, ook wel ashtanga yoga genoemd, is een vast-staande reeks van oefeningen. Deze yoga vorm is bekend geworden door K. Pattabi Jois. Het accent van deze yogales ligt op kracht en lenigheid. Deze les vraagt een bijzondere toeweiding. Asthanga yoga is een fysieke uitdaging maar vraagt ook discipline en geduld. Je moet bereid zijn hard te werken. Of je nu beginnend of gevorderd bent, elk niveau is een prestatie op zich. Na het volgen van deze les voel je je sterker en leniger worden en verleg je grenzen. Om mee te doen is het goed om te weten of je enigszins belastbaar bent. Twijfel je of je geschikt bent voor deze les? Dan kunt je altijd overleggen met Anneke.

 • Power yoga les is te volgen op vrijdagmiddag van 16:30 – 17:30 uur.

Vinyasa yoga.

Vinyasa yoga beweegt zich door yoga houdingen heen met regelmatig rust momenten om de reeksen in te laten werken. Ademhaling begeleid en ondersteunt de beweging Ook deze les begint met aandacht en eindigt met een eindontspanning. Deze les is een onderdeel van de vrijdagochtend les 10.00-11.00u

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Een korte sessie duurt van slechts 10 minuten tot een uur of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies.

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Momenteel wordt yoga nidra nog incidenteel gegeven en staat het niet structureel op het lesrooster ( al gaat dat wel gebeuren).

Wilt u zich inschrijven voor of eens een proefles volgen bij één van de yogalessen? Neem dan contact op via het contactformulier. Wilt u liever meer informatie over één van de lessen of advies over welke vorm van yoga het best bij u past? Neem dan telefonisch contact op met Anneke via: 06-10584365.