Meteen naar de inhoud
Home » Over mij » Persbericht

Persbericht

Anneke Kroodsma –Marinus, inderdaad de mem van model Akke-Marije, maar ook van Berber, Jilke, Jacob en Anne Nittert staat al meer dan dertig jaar iedere week als sportinstructrice voor haar groepen. Nog nooit heeft ze een blessure gehad. ‘Myn swangerskippen wienen de ieniche mominten dat ik d’r efkes tusken út west haw’. Anneke heeft grote passie voor haar werk;naast de lessen en trainingen die ze geeft, volgt ze ieder jaar vele cursussen door heel Nederland. Ze vindt het belangrijk om up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen die gaande zijn in de gezondheidsbranche. Vroeger ging ze voornamelijk naar de lessen over sport, maar nu volgt ze steeds vaker ook cursussen over het lichaam: hormonen, vitaminen en alle andere aspecten die van invloed zijn op lijf en leden.

Vandaar dat Anneke’s Lifestyle Studio, waarvan de naam het al zegt, over veel meer gaat dan alleen sport. Loop bij Anneke binnen en ze zal je op haar eigen vaardige en nuchtere wijze bij de hand nemen om van A tot Z door te lopen wat goed bij jou past. Haar aanbod is zo breed dat er voor iedereen iets tussen zit: ‘soms geane we gewoan hielendal mei syn allen stikken tidens bodypump, mar oare mominten binne we echt dwaande mei mindfullness en yoga. Beide fyn ik prachtich om te dwan’.

Naast alle kennis die de lifestyle coach heeft opgedaan, vindt ze het vooral belangrijk om de verbetering van de gezondheid zo toegankelijk mogelijk te maken. ‘Minsken hâlde net altyd fan feroaringen, dat is lestich, dus ik fyn it hiel belangryk dat eltsenien stapke foar stapke dêr by holpen wurde kin.Dêrom haw ik in hiel soad respekt foar de aarzeling om nei my ta te gean.’ Om daar zo goed mogelijk op in te spelen, vertelt ze dat de veranderingen daarom klein mogen zijn. Bijvoorbeeld door in de recepten die ze aan haar deelnemers geeft, bepaalde traditionele ingrediënten gewoon op het menu te latenstaan.Tegelijkertijd voegt ze in haar recepten ook graag nieuwe componenten toe,die een goede uitwerking hebben op het lichaam.

Bij Anneke hoeft men niet te vrezen voor commerciële of ingewikkelde methodes: ‘Ik wol minsken op in gewoane, tagonkelike wize it brede pakket biede kinne.’ Binnen één zaal kan ze haar klanten niet alleen sportles geven, maar ook cursussen en persoonlijk advies. Door de passende combinaties kiezen vele sporters uit Noordoost Friesland van alle leeftijden voor Anneke’s prettige lessen. Ze vindt het dan ook belangrijk om iedere les weer het beste uit haarzelf naar boven te halen, zodat haar deelnemers steeds weer een leuke les beleven en met een goed gevoel naar huis toe gaan.

Een belangrijk element in Anneke’s werk is muziek. Met veel aandacht zorgt ze ervoor dat bij iedere sportles extra motivatie gecreëerd wordt door de juiste muziek aan een les toe te voegen. Rustigere klanken bij yoga, maar een krachtige bas bij een work-out. ‘Musyk is foar yderien en op ien of oare manier docht it wat my minsken’.

Bij Anneke’s LifestyleStudio gaat het vooral om het ervaren en ontvangen van kennis over hoe een gezonde levensstijl te realiseren is voor iedereen en waarbij men niet alleen het lichaam, maar ook de geest voedt.